EU pobuda za oblikovanje skupine strokovnjakov za umetno inteligenco

Umetna inteligenca preoblikuje naše gospodarstvo in družbo.

Evropska komisija bo sodelovala z vsemi deležniki v Evropi, da bi omogočila odprto razpravo o vseh vidikih razvoja umetne inteligence in njenem vplivu na gospodarstvo in družbo v celoti.

Na podlagi te pobude bo oblikovana skupina strokovnjakov za področje umetne inteligence, ki bo delovala kot usmerjevalna skupina.

Več informacij najdete na spletni strani.

Poziv Odbora regij za partnerstva za Dneve regij in mest 2018

Nekatere regije in mesta še vedno iščejo možnosti za vključitev v regionalna partnerstva, oziroma iščejo partnerje za oblikovanje partnerstev za letošnje Evropske dneve regij in mest, ki bodo od 8. do 12. oktobra v Bruslju.

Poziv Odbora regij za prijave za partnerje je odprt do 30. marca 2018. Odbor regij vsem, ki še razmišljajo, ali naj postanejo partnerji, svetuje, naj si ogledajo ocene dogodkov na lanskih dneh regij in mest.

Člani lahko podrobnejše informacije dobijo tudi na SBRA. Več informacij si preberite na povezavi.

Poročilo »SRIP Report 2018«

Evropska komisija je objavila SRIP Report 2018. Poročilo združuje nabor podatkov in empiričnih analiz, ki kažejo, da Evropa trenutno izkorišča svoje prednosti hkrati pa se sooča tudi z novimi izzivi.

Pomen raziskav, znanosti in inovacij kot ključnih dejavnikov blaginje je večji kot kdajkoli prej: digitalne tehnologije postajajo nepogrešljiv del našega vsakdanjika.

Več informacij si preberite na spletni strani.

PIONEERS INTO PRACTICE 2018

Obveščamo Vas, da je odprt Mobilni evropski program strokovnega razvoja za strokovnjake s področij povezanih s podnebnimi spremembami.

Program združuje strokovnjake iz industrije, podjetij, univerz, raziskovalnih ustanov, lokalnih uprav kot tudi neprofitnih in javnih organizacij.

Prijave so odprte do 15. Aprila 2018 do 24:00 na spletni strani: https://pioneers.climate-kic.org/

Več informacij najdete v priloženih dokumentih:
Pioneers into Practice 2018 Razpis

Pioneers into Practice Leaflet 2018

Napoved letošnjih razpisov za projekte s področja infrastrukture za digitalne storitve

Evropska komisija je na podlagi programa dela za leto 2018, v katerem so navedeni glavni cilji in prioritete, pa tudi ukrepi, ki jih bo podprla prek Instrumenta za povezovanje Evrope (CEF), objavila načrt za objavo letošnjih javnih razpisov za zbiranje predlogov projektov s področja vzpostavitve infrastrukture za digitalne storitve. V primerjavi z razpisi, ki so bili objavljeni do zdaj, bo mogoče kandidirati za podporo za več ukrepov. Prvi trije razpisi bodo objavljeni že ta četrtek. Virtualni informativni dan o razpisih bo 8. marca.

Več informacij

Konferenca EuCNC 2018 – podaljšan rok za oddajo prispevkov do 23.2.2018

Obveščamo vas, da je organizacijski odbor konference EuCNC 2018 podaljšal rok za zbiranje prispevkov za konferenco do 23. februarja 2018.

Vljudno vas vabimo, da svoje znanstvene pripspevke za eno od šestih tehničnih področij pošljete preko EDAS na http://edas.info/N24234.
V podaljšanem roku sprejemajo tudi predloge za delavnice, posebne seje in vaje v skladu s smernicami, ki so na voljo na spletni strani conference.

Konferenca EuCNC 2018 (Evropska konferenca o mrežah in komunikacijah) je konferenca s področja telekomunikacij, ki jo sponzorira Evropska komisija, in bo od 18. do 21. junija 2018 v Ljubljani. Konferenca katere moto je »5G in naprej« se bo osredotočila na različne vidike komunikacijskih sistemov in omrežij 5G, vključno z rešitvami za oblak in virtualizacijo, tehnologijami upravljanja, vertikalnimi področji uporabe in še več. Namen konference je združiti raziskovalce iz vsega sveta, da predstavijo najnovejše rezultate raziskav in je eno od glavnih prizorišč za prikaz rezultatov raziskovalnih projektov.

Call for papers EuCNC 2018

Informativni dan v okviru delovnega programa SC7 “Varne družbe”

12. in 13. marca 2018 bo v Bruslju potekal informativni dan v okviru delovnega programa SC7 “Varne družbe”.

Tematsko delovni program “Varne družbe” pokriva naslednja področja:

  • varovanje kritičnih infrastruktur,
  • zaščita in varovanje v primeru elementarnih nesreč,
  • boj proti kriminalu in terorizmu,
  • varnost meja in zunanja varnost,
  • kibernetska varnost.

Za dogodek se je potrebno registrirati do najkasneje 28.02.2018. Registracija in agenda je na voljo na spletni strani: https://seren3brussels2018.b2match.io/