Konferenca Smart Regions 2.0.

V začetku junija je v Helsinkih na Finskem potekala druga konferenca Smart Regions. Gre za najpomembnejšo evropsko konferenco na temo Strategije pametne specializacije. Prisotnih je bilo več sto predstavnikov državnih inštitucij ter grozdov iz vse Evrope.

Dogodek je omogočil izmenjavo izkušenj med projekti, ki jih podpirajo evropski strukturni skladi za naložbe in drugi programi in politike EU na področju raziskav, industrijske politike, izobraževanja in spretnosti. Organizatorjem projektov je omogočil, da se učijo iz izkušenj v drugih regijah in najdejo partnerje za sodelovanje po vsej EU na področjih, kot so energetika, kmetijska hrana, modernizacija industrije, kibernetska varnost, zdravje in pomorska industrija.

Poleg poudarjanja najboljših praks in pridobljenih izkušenj je bila to odlična priložnost za razpravo o prihodnosti inovacij v okviru evropskega regionalnega razvoja z visokimi predstavniki evropskih institucij ter nacionalnih in regionalnih vlad.

Predstavnik SRIP PMiS se je v sklopu konference udeležil ogleda pametnega dela mesta Helsinki- Kalasatama in nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj.