Pametna specializacija na 27. Forumu odličnosti in mojstrstva, 3. 10. 2018 Trebnje

Rdeča nit letošnjega Foruma odličnosti in mojstrstva je bila simbioza sodobnih tehnologij in družbe. Uvodoma je zbranim o pomenu razvoja sodobnih tehnologij spregovoril Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca, nato pa je   predsednik uprave in generalni direktor Krke, Jože Colarič izpostavil temeljne poudarke uspešne zgodbe podjetja Krka iz Novega Mesta.

Na Forumu je bila, v okviru Panela 1, predstavljena: Pametna specializacija in pametni sistemi, je bilo predstavljena Strategija pametne specializacije, kot osnova za   oblikovanje strateško razvojnih inovacijskih partnerstev (PMiS). Predstavljen je bil SRIP Pametna mesta in skupnosti, ki deluje pod okriljem Instituta “Jožef Stefan”, ki je nacionalni koordinator za področje pametnih mest in skupnosti.   Hkrati je bilo posredovano vabilo podjetjem, da se pridružijo SRIP PMiS. 

S promocijo, spodbujanjem prepoznavnosti in smiselnosti vključevanja posameznih deležnikov, gospodarskih subjektov in raziskovalno-razvojnih ustanov, v partnerstvo SRIP PMiS bomo vzpostavili pogoje za preboj tehnološko naprednih rešitev, ki so plod domačega znanja, na svetovne trge.

Več fotografij in govor predstavnika SVRK, dr. Petra Wostnerja.