3. Nacionalna konferenca o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva; 08. 04. 2020, Brdo pri Kranju

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, Gospodarska zbornica Slovenije, Javna agencija SPIRIT Slovenija ter Ministrstvo za zunanje zadeve RS organizirajo 3. Nacionalno konferenco o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva: ZELENO, USTVARJALNO IN PAMETNO V IZVOZ. Konferenca bo potekala v sredo 08. 04. 2020, od 9.00 do 16.00 v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

Predstavili bodo nacionalne smernice in podporne oblike spodbujanja neposrednih investicij in internacionalizacije slovenskega gospodarstva, ki jih pripravlja MGRT, razmere na globalnih trgih,  nišne izvozne priložnosti za Slovenijo, pa tudi prebojne rešitve, ki so jih že našla posamezna podjetja. Na okrogli mizi bodo razpravljali o tem, kako sooblikovati slovenske konkurenčne prednosti.

Popoldanski del bo namenjen izvoznim priložnostim, ki jih nudijo javni razpisi Združenih narodov in na katerih že uspešno kandidirajo slovenska podjetja. Dodatno bodo v organizaciji Ministrstva za zunanje zadeve mogoči individualni razgovori z ekonomskimi svetovalci z naših veleposlaništev po svetu.

Udeležba je brezplačna.

Več informacij, program in prijavni obrazec, tukaj.