Projekt EUHubs4Data

V skladu z usmeritvami organov SRIP PMiS, smo se povezali s 4P DIH in Vam posredujemo aktualne info o projektih in možnostih udeležbe na razpisih.

Projekt EUHubs4Data (https://ltfe.org/reference/euhubs4data/) je bil zasnovan z namenom vzpostaviti Evropsko zvezo množično-podatkovnih digitalnih inovacijskih stičišč (angl. DIH). Glavni cilj projekta je v največji meri podpreti evropska mala in srednje velika podjetja ter zagonska podjetja in jim omogočiti, da imajo na enem mestu, torej v skupnem evropskem katalogu, dostop do vseh najpomembnejših sredstev in strokovnih znanj na področju množičnih podatkov na stari celini. Pri tem se povezuje tudi z drugimi vseevropskimi pobudami na tem področju, kot je GAIA-X.

Prvi od treh razpisov v okviru projekta EUHubs4Data je že odprt (https://euhubs4data.eu/1st-open-call/) – prijava je možna do 8. februarja 2021 (podaljšano z 29. januarja 2021). V projektu je na voljo 5,8 milijonov sredstev za pobude in inovacije na področju evropske podatkovne ekonomije. Na razpis se lahko s svojimi inovativnimi rešitvami prijavijo mala in srednje velika podjetja, zagonska podjetja ter skupine spletnih podjetnikov.

Vsi, ki želijo sodelovati na natečaju, so vabljeni, da na podlagi skupnega evropskega kataloga EUHubs4Data predstavijo svoje ideje za razvoj inovativnih storitev in naprednih storitev na področju množičnih podatkov. Kot na splošno velja za digitalna inovacijska stičišča, je podprto testiranje pred investiranjem in razvoj digitalnih spretnosti, v tem projektu pa je posebej poudarjeno izboljšano čezmejno sodelovanje.

Pomembni pogoji so:

  • izbrane morajo biti storitve vsaj dveh sodelujočih partnerjev iz različnih držav članic,
  • predvideni izdelek oziroma storitev naj bo po koncu projekta zrela za uvedbo na trg (TRL 7-9),

Vsak izbrani projekt bo dobil 60.000 € izplačil za pokritje vseh stroškov (stroški DIH v tem niso zajeti). Več podrobnosti je na voljo na naslovu, kjer je možno dobiti celotno dokumentacijo razpisa.

Kontaktna oseba za več info: Franc Drobnič          E: Franc.Drobnic@ltfe.org    W: https://www.ltfe.org