Za človeka gre: Digitalna transformacija v izobraževanju, znanosti in umetnosti

Alma Mater vabi na 9. znanstveno spletno konferenco Alma Mater Europaea “Za človeka gre: Digitalna transformacija v izobraževanju, znanosti in umetnosti”, ki se bo začela s plenarnim zasedanjem v petek, 12. marca 2021 ob 10. uri.

Deveta konferenca Za človeka gre bo potekala pod častnim pokroviteljstvom Nj. eksc. Boruta Pahorja, Predsednika Republike Slovenije, in v soorganizaciji z Evropsko akademijo znanosti in umetnosti v Salzburgu.

Konferenco bo odprla Nj. eksc. Mariya Gabriel, Evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mladino.

Med 12. in 19. marcem 2021 boste lahko na spletu v živo spremljali znanstvene in strokovne razprave, okrogle mize, plenarne predstavitve in veliko zanimivih prispevkov iz različnih področij. Največji poudarek bo namenjen transformaciji znanosti, izobraževanja in umetnosti, o čemer bomo soočili predstavnike vlade, resornih ministrstev, EU, predsednika evropske in slovenske akademije znanosti in umetnosti, mednarodnih združenj in neodvisne strokovnjake.

Program konference in ostale podrobnosti dobite na spletni strani konference. Za udeležbo na konferenci se je potrebno registrirati s klikom na gumb REGISTRACIJA vsaj en dan pred dogodki (za plenarno zasedanje do 11. marca 2021). Registrirani udeleženci boste dan pred konferenco prejeli Zoom povezave za spremljanje konference.

Direktorica operacije SRIP PMiS, dr. Nevenka Cukjati in izvršilni direktor Matjaž Logar bosta na dogodku v petek, 12. marca ob 16:15 predstavila SRIP PMiS »SRIP SC&C: smart solution for green future«. Več podrobnosti

Vabljeni k spremljanju.