Javno posvetovanje o reviziji okvira za državno pomoč za raziskave in inovacije

Evropska komisija prek javnega posvetovanja do 3. junija zbira mnenja in predloge o reviziji okvira za državno pomoč za raziskave in razvoj ter inovacije katerega cilj je podpreti raziskave, razvoj in inovacije, ki brez javne podpore ne bi mogle biti izvedene. Ta okvir državam članicam omogoča, da pod določenimi pogoji zagotovijo potrebne spodbude podjetjem in raziskovalni skupnosti.

Med spremembami, ki jih predlaga Evropska komisija, je posodobitev opredelitev raziskovalnih in inovacijskih dejavnosti, upravičenih do podpore, zlasti glede njihove uporabnosti v zvezi z digitalnimi tehnologijami in dejavnostmi, povezanimi z digitalizacijo.

Dodala bi nove določbe, ki naj bi omogočile javno podporo tehnološki infrastrukturi (objekti, oprema, zmogljivosti in podporne storitve, potrebne za razvoj, preizkušanje in nadgradnjo tehnologije, kot so laboratoriji).

Poenostavila bi nekatera pravila, na primer z uvedbo poenostavljene metodologije za izračun posrednih stroškov za določanje upravičenih stroškov.

Koristne informacije: