IJS: R2B delavnica Zdravje: novosti HEU 21-27: 27. 5. 2021

v četrtek, 27. maja 2021 ob 11:00 uri vas vabimo na virtualne 1:1 sestanke med slovenskimi podjetji in raziskovalci IJS na temo prihajajočih razpisov Obzorje Evropa: Steber II, grozd I: Zdravje. 

Pred kratkim smo Vas že pozvali k izpolnjevanju ANKETE (odprta za izkaz interesa) na vsebinskih področjih vašega delovanja za kasnejše oblikovanje verig vrednosti in pristope k pričakovanim razpisom iz programa HEU 21-27. Da bi Vam omogočili celovito informacijo o možnostih sodelovanja z razvojno raziskovalnimi skupinami, Vas vabimo, da se udeležite niza dogodkov, ki bodo potekali v okviru Instituta »Jožef Stefan«. Tudi kasneje, pri potencialni pripravi in oblikovanju razpisne dokumentacije, Vam je omogočeno sodelovanje in posvet s strokovnjaki CTT.

Cilj sestankov je identifikacija tem in partnerstev za skupne prijave na razpise. Prijave zbiramo TUKAJ, do srede, 26. maja 2021, do 14:00. Kmalu za tem boste prejeli povezave in navodila za udeležbo. Mreženje organizira Center za prenos tehnologij in inovacij CTT v sodelovanju s Centrom Pametna mesta in skupnosti (C PMIS).

Pred tem je med 10:00 in 11:00 uro organiziran info dan, predstavitve Obzorje Evropa: Steber II, grozd I: Zdravje, ki ga bo predstavila dr. Eva Batista, MIZŠ. Predstavitev MIZŠ bo potekala preko sistema Zoom, v organizaciji direktorjeve pisarne IJS.

Program:

10:00 – 10:25 Predstavitev področja Obzorje Evropa, steber II, grozd I: Zdravje; dr. Eva Batista, MIZŠ (vprašanja do 10:35)

10:35 – 10:50 Evropska partnerstva s področja: Zdravje; dr. Eva Batista, MIZŠ (vprašanja do 11:00)

Termini in teme naslednjih 1:1 sestankov in predstavitev Obzorje Evropa na katere vas bomo povabili: Podnebje, energija in mobilnost (4. 6. 2021), Širitev udeležbe in krepitev ERA (8. 6. 2021), Hrana, biogospodarstvo, naravni viri, kmetijstvo in okolje (10. 6. 2021).

Veselimo se vaše udeležbe in vas lepo pozdravljamo,

CTT v sodelovanju s C PMiS, Operacija SRIP PMiS.

Področje Zdravja:

 Delovni program za obdobje 2021-2022 1. grozda – Zdravje iz 2. stebra Obzorja Evropa se osredotoča na dve ključni strateški usmeritvi za raziskave in inovacije, ki sta opredeljeni v Strateškem načrtu Obzorja Evropa 2021-2024:

  • ustvarjanje bolj odporne, vključujoče in demokratične evropske družbe ter
  • spodbujanje odprte strateške avtonomije preko usmerjanja razvoja ključnih digitalnih in spodbujevalnih tehnologij, sektorjev in vrednostnih verig.

 Program je zastavljen tako, da primarno stremi k doprinosu na štiri vplivna področja Strateškega načrta:

  • Dobro zdravje in visoko kakovostna dostopna zdravstvena oskrba;
  • Odporna EU pripravljena na morebitne grožnje;
  • Visoko kakovostne digitalne storitve za vse
  • Konkurenčno in varno podatkovno gospodarstvo.

 Vsebinsko bo program pokrival 6 destinacij (mednje bodo uvrščena tudi evropska partnerstva) – delovni program je v pripravi:

Destinacija 1: Ohranjanje zdravja v hitro spreminjajoči se družbi

Destinacija 2: Življenje in delo v okolju, ki spodbuja zdravje

Destinacija 3: Spoprijemanje z boleznimi in zmanjševanja bremena bolezni

Destinacija 4: Zagotavljanje dostopa do inovativne, trajnostne in visoko kakovostne zdravstvene oskrbe

Destinacija 5: Sproščanje polnega potenciala novih orodij, tehnologij in digitalnih rešitev za zdravo družbo

Destinacija 6: Vzdrževanje inovativne, trajnostne in globalno konkurenčne z zdravjem povezane industrije