Evropska komisija bo junija organizirala pet delavnic o pobudi Nov okvir za mobilnost v mestih

Evropska komisija bo junija pripravila pet delavnic o pobudi Nov okvir za mobilnost v mestih. V skladu z evropskim zelenim dogovorom in strategijo za trajnostni in pametni transport bo treba drastično zmanjšati izpuste in izvesti digitalni prehod ter tako vzpostaviti odporen in trajnostni prometni sistem. V pobudi Nov okvir za mobilnost v mestih namerava Evropska komisija predlagati ukrepe za zmanjšanje onesnaževanja, zastojev, zagotovitev dostopnosti in prometne varnosti.  Delavnice bodo 14., 15., 21., 24. in 28. junija. Za udeležbo se je že mogoče prijaviti. Člani lahko dobijo več informacij na SBRA.

Delavnica 14. junija je namenjena lokalnim in regionalnim organizacijam, civilni družbi in splošni javnosti. Delavnica 15. junija je namenjena predstavnikom strokovne skupine o urbani mobilnosti (EGUM).  Deležnikom s področja urbanega blagovnega prometa in logistike je namenjena delavnica 21. junija. Tema delavnice 24. junija bo Trajnostni načrti za urbano mobilnost (SUMP) in upravljanje mobilnosti. Tema delavnice 28. junija pa  uredbe o dostopu urbanih vozil.

V okviru pobude Nov okvir za mobilnost v mestih namerava Evropska komisija nasloviti tudi izkušnje, ki izhajajo iz učinka krize zaradi COVID-19 na javni prevoz. Objava pobude je predvidena do konca leta.

Koristne informacije:

https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12916-Trajnostni-promet-nov-okvir-za-mobilnost-v-mestih_sl