Razpis za vzpostavitev nove Evropske podjetniške mreže (Enterprise Europe Network)

Na podlagi programa za notranji trg (Single Market Programme  – SMP) za obdobje po letu 2020 je Izvajalska agencija za inovacije ter za mala in srednja podjetja (EISMEA) objavila razpis za zbiranje ponudb za vzpostavitev nove Evropske podjetniške mreže (Enterprise Europe Network) za obdobje od 1. januarja 2022 do 30. junija 2025. Prijave je treba oddati do 11. avgusta. Člani lahko dobijo več informacij na SBRA.

Na voljo je 164,5 milijona evrov. Na agenciji EISMEA pričakujejo, da bo nova mreža gradila na dosežkih dosedanje in jih dvignila na novo raven. Pričakuje, da bo nova mreža imela ključno vlogo pri pomoči vsem vrstam malih in srednjih podjetij pri prehodu na bolj trajnostne poslovne modele s pomočjo svetovalcev za trajnostnost in drugih storitev s področja trajnostnosti.

Na EISMEA prav tako pričakujejo, da bo nova Evropska podjetniška mreža pomagala malim in srednjim podjetjem pri digitalizaciji, pri uporabi digitalnih tehnologij in razvoju novih produktov in storitev z uporabo digitalnih metod. Pričakuje še pomoč podpore, s katerimi bodo podjetja postala bolj odporna in bodo lahko popolnoma okrevala po pandemiji covida-19.

Koristne informacije: