Pacific Alliance Business Forum, 6. 12. 2022 v prostorih Avstrijske gospodarske zbornice na Dunaju

Veleposlaništva držav Tihomorskega zavezništva na Dunaju z Avstrijsko gospodarsko zbornico (WKO) organizirajo Pacific Alliance Business Forum, ki bo potekal 6. 12. 2022 v prostorih Avstrijske gospodarske zbornice na Dunaju.

Tihomorsko zavezništvo od 2011 povezuje Mehiko, Kolumbijo, Peru in Čile s ciljem krepitve gospodarstva in vzpodbujanjem raznovrstnega sodelovanja med članicami in tudi z opazovalkami, ki naj prispeva k krepitvi gospodarstva. Gospodarska moč štirih držav zavezništva predstavlja 8. najvišji BDP in 8. največji izvozno silo na svetu.

Zavezništvo ima ob 4 članicah, 59 opazovalk iz vsega sveta, med njimi 21 članic EU, Slovenija je opazovalka od 2017. Vlogo predsedujoče države Zavezništva opravlja vsako leto ena od članic, po sistemu rotacije – v 2022 je to Mehika.   

Na prvem delu dogodka – med 14. in 16. uro – bodo predstavljene možnosti poslovnega sodelovanja s štirimi državami Tihomorskega zavezništva, s poudarkom na področjih zelenih tehnologij in inovacij. Predstavitev je namenjena avstrijskim ter tudi slovenskim in slovaškim podjetjem. Slovenija in Slovaška sta kot državi opazovalki na dogodku posebej izpostavljeni. Na okrogli mizi bodo podjetja lahko navezala stike z gospodarskimi predstavniki držav zavezništva. Potrebna je prijava do 24. 11. 2022.

Med 16. in 19. uro sledi t. i. “Forum” z razpravo o temah, ki so razvidne iz programa. Potrebna je prijava do 24. 11. 2022