Regionalna razvojna agencija za Podravje – Maribor vabi na delavnico projekta DiCE (Horizon Europe), 30. 3. 2023 med 9.30 in 14.30 v prostorih Regionalne razvojne agencije za Podravje – Maribor

Članica SRIP PMiS, Regionalna razvojna agencija za Podravje – Maribor vabi na delavnico projekta DiCE (Horizon Europe), ki jo bodo izvedli 30. 3. 2023, med 9.30 in 14.30 v prostorih Regionalne razvojne agencije za Podravje – Maribor.

Delavnica je namenjena e-odpadkom v zdravstvu. Vedno več izdelkov (na področju zdravstva in varovanja zdravja) vsebuje elektronske komponente. Ti t.i. zdravstveni e-odpadki vsebujejo težke kovine (svinec, bakra, kadmij in krom), halogene (brom in klor) in bromirane zaviralce gorenja. Tako rudarjenje kot (odpadna) predelava teh izdelkov imata velik vpliv na naše okolje in zdravje planeta.

V času »Trajnice = trajnostne delavnice« vabijo zaposlene v zdravstvu in tudi uporabnike ter zainteresirane člane skupnosti, da raziščejo, kako lahko zmanjšamo vpliv e-odpadkov na okolje.

Prijave na delavnico so odprte do 22. 3. 2023. Za dodatna vprašanja se obrnite na dr. Amno Potočnik: amna.potocnik@rra-podravje.si