Partnership

Slovenia has actively started implementing the Smart Specialization Strategy. Jožef Stefan Institute has applied for the coordination of the SRIP (Strategic Research & Innovation Partnership) for the Smart Cities and Communities topic.

The Smart Cities and Communities partnership covers several verticals and the ICT horizontal.

The purpose of the partnership is to coordinate development resources of the stakeholders (companies and research organizations) in order to develop new products which will be successful on the global market.

 

 

Upcoming events:

Aug
26
Sun
Promocija delovanja SRIP PMiS na sejmu AGRA v Gornji Radgoni, 26. 8. 2018 @ Gornja Radgona
Aug 26 @ 12:00 – 13:30

V okviru sejma AGRA 2018, panela »Pametne vasi – sodobno kmetijstvo in kakovostno bivanje na podeželju v dobi digitalizacije (od 12 00 do 1330 ure,  Dvorana 1) bo, med drugim, predstavljen tudi koncept pametnih skupnosti ter možne rešitve za glavno tematiko letošnjega sejma – to je pomen mladih za ohranjanje vitalnega podeželja in prenos znanja in dobrin s starejše na mlajšo generacijo.

Tudi SRIP PMiS bo na panelu predstavil svoje delovanje in dosežene rezultate.

Vabljeni, da se nam pridružite.

Aug
27
Mon
“Poletna šola o učinkoviti večkriterijski optimizaciji”; Ljubljana, 27.-31. avgusta 2018 @ Ljubljana
Aug 27 – Aug 31 all-day

IJS v sodelovanju s partnerji na projektu H2020 SYNERGY organizira “Poletno šolo o učinkoviti večkriterijski optimizaciji”, od 27.-31. avgusta 2018 v Ljubljani.

Poletna šola bo med drugim nudila visokostrokovna predavanja s področja večkriterijske optimizacije, paralelizacije in nadomestnih modelov, ter skupinsko delo z možnostjo reševanja industrijskih in podobnih problemov, ki jih ima podjetje.

Prijave so možne do zapolnitve prostih mest. Šola bo potekala v angleškem jeziku. Več podrobnosti na povezavi.

Sep
5
Wed
»Tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo«; TBMCE – 5.-7. 9. 2018 – Grand Hotel Bernardin, Portorož @ Grand hotel Bernardin, Portorož
Sep 5 – Sep 7 all-day

Organizator, SRIP – Krožno gospodarstvo bo na mednarodni konferenci predstavil nekatera podjetja, ki že delujejo »krožno« in se povezujejo v verige vrednosti.

SRIP PMiS se bo na konferenci predstavil s predstavitvijo  že opravljenih aktivnosti in nadaljnjo vizijo delovanja.

Vabljeni, da se nam pridružite.

Sep
18
Tue
Sejem: Macedonia Manufacturing Expo 2018, 18. september 2018
Sep 18 all-day

S strani SRIP PSiDL – Pametne stavbe in dom z lesno verigo smo prejeli vabilo Makedonskega združenja za kovinsko in elektro industrijo, na dogodek: Macedonia_Expo_2018.

Vkolikor vas dogodek zanima, se prijavite na: nina.sega@teces.si.

V primeru večjega interesa bo SRIP PSiDL organiziral skupni obisk sejma.

Oct
16
Tue
21. svetovna konferenca TCI mreže 2018; 16.-18. oktober, Toronto
Oct 16 – Oct 18 all-day

21. svetovna konferenca TCI mreže 2018 bo potekala v Torontu v Kanadi 16. in 18. oktobra 2018 in se osredotočila na temo “Sodelovanje pri tekmovanju: grozdi v akciji”.

Organizator vabi razstavljalce, da se prijavijo do 13. aprila.

Več info na strani.