Partnership

Slovenia has actively started implementing the Smart Specialization Strategy. Jožef Stefan Institute has applied for the coordination of the SRIP (Strategic Research & Innovation Partnership) for the Smart Cities and Communities topic.

The Smart Cities and Communities partnership covers several verticals and the ICT horizontal.

The purpose of the partnership is to coordinate development resources of the stakeholders (companies and research organizations) in order to develop new products which will be successful on the global market.

 

 

Upcoming events:

Sep
22
Sun
Forum “Innovation in Aviation”; 22. 09. – 23. 09. 2019, Montréal, Canada
Sep 22 @ 09:00 – Sep 23 @ 18:00

Tema letošnjega foruma je „Inovacije v letalstvu“, namenjen pa je visokim vladnim uradnikom, odgovornim za letalstvo, promet, znanost in tehnologijo, finance, gospodarsko načrtovanje, trgovino, mednarodni razvoj in sodelovanje ter druge ključne portfelje.

Cilj foruma je niz interaktivnih sej, ki bodo pripeljale do razvoja politik, poslovnih modelov, regulativnih procesov in upravljanja in ki bodo spodbudile inovacije za trajnostni razvoj letalstva.

Forum bo potekal vzporedno s sejmom inovacij, ki bo predstavil vrsto novih tehnologij in idej, ki se uporabljajo ali imajo potencial za uporabo v letalstvu.

Vabilo in program.

Več informacij preko spletne povezave.

Sep
24
Tue
Vabilo na mednarodno konferenco o trajnostnem turizmu Huture Summit 2019 @ Hit d.d, Nova Gorica
Sep 24 @ 08:00 – Sep 25 @ 16:00

V Novi Gorici bo od 24. – 25. 10. 2019 potekala mednarodna konferenca o trajnostnem turizmu Huture Summit, ki bo udeležence ponesla preko meja našega ustaljenega razmišljanja. Huture namreč ne predstavlja digitalizirane verzije današnjega sveta, ampak pomeni način življenja prihodnosti, kjer je tehnologija orodje za večje sožitje ljudi z naravo.

Letošnja tema: turizem za prihodnost.

Skozi čas se je morala najhitreje rastoča panoga že večkrat prilagoditi tehnološkemu napredku. V dobi digitalizacije je turizem soočen z novimi izzivi:
• Kako lahko kreativno in strateško razmišljanje odkrije nove pristope k izzivom digitalizacije?
• Kako lahko lokalne skupnosti in ponudniki bolje sodelujejo z velikani turistične industrije?
• Kakšne prednosti prinašajo nove tehnologije?

Vabilo.

Onepager.

Več o dogodku tukaj.

Sep
25
Wed
Nacionalna konferenca: Poenostavitve občinskih razpisov @ Tehnološkem parku Ljubljana, konferenčna dvorana B23
Sep 25 @ 09:30 – 13:30

CNVOS organizira nacionalno konferenco Poenostavitve občinskih razpisov, na kateri bodo predstavljene različne možnosti poenostavitev na občinskih javnih razpisih. Na konferenci bodo predstavljeni načini poenostavitev, ki tako financerjem kot upravičencem olajšajo izvajanje aktivnosti in poročanje o rezultatih, hkrati pa omogočajo doseganje boljših rezultatov.

Na konferenci bodo predstavljeni raznoliki načini sodelovanja z občani in ustvarjanja spodbudnega okolja za tovrstno sodelovanje, hkrati pa bodo osvetljeni primeri dobrih praks.

Konferenca bo potekala 25. 09. 2019 od 9.30 do 13:30 v Tehnološkem parku Ljubljana, in sicer v konferenčni dvorani B23. Na konferenco se je potrebno prijaviti do 20. 09. 2019 preko prijavnega obrazca.
Udeležba na konferenci je brezplačna.

Vabljeni župani, občinski uradniki in člani ocenjevalnih komisij, seveda pa tudi vsi ostali, ki vas tema zanima.

Program.

Več informacij tukaj.

Vabilo na konferenco SRIP za trajnostni turizem
Sep 25 @ 15:00 – Sep 26 @ 20:00

TGZS v sklopu operacije Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo za trajnostni turizem (SRIPT) od 25. – 26. 09. 2019 v Sarajevu skupaj z Veleposlaništvom RS v Sarajevu, BiH, organizira bilateralno konferenco na temo trajnostnega turizma.

Predvideno število udeleženih predstavnikov podjetnikov iz Slovenije bo 35 in 60 iz BiH. Aktivno pa bodo vključeni tudi predstavniki javnih institucij.

Vabilo, program in ostale informacije si oglejte tukaj.

Sep
29
Sun
SPIRIT Slovenija in CER organizirata obisk poslovne delegacije v Francijo; 29. 09.-01. 10. 2019, Pariz
Sep 29 – Oct 1 all-day
Spoštovani člani SRIP PMiS,

 

posredujemo vam: Povabilo na sektorsko poslovno delegacijo v Francijo, od 29. 9. do 1. 10. 2019 (Pariz in okolica).  Delegacija bo osredotočena na področje zelenih tehnologij in trajnostnega razvoja s fokusom na najsodobnejše medsektorske rešitve s področja pametnih mest (energetika, mobilnost in gradnja), ki odgovarjajo na pereče podnebno energetske izzive. Namen delegacije je medsektorsko povezovanje, izmenjava izkušenj, predstavitev najboljših sodobnih praks in projektov ter poslovno mreženje med slovenskimi in francoskimi podjetji ter institucijami v Franciji na omenjenih področjih.

Podrobnejši okvirni program poslovne delegacije se nahaja na naslednji povezavi in je še v dopolnjevanju. V skladu z Vabilom k udeležbi v gospodarski delegaciji v Francijo (Pariz in okolica) posredujte prijavo najkasneje do 15. julija 2019, tako da natančno izpolnite v angleškem jeziku E- prijavnica in Vprašalnik.  Število prijav je omejeno na 20 in se pri tem upošteva zaporedje prijav (ki bodo zabeležena v e-sistemu preko oddane elektronske prijavnice). Izpolnjeni vprašalnik pošljite na e naslov: gospodarske.delegacije@spiritslovenia.si.

Stroške organizacije programa gospodarske delegacije v Franciji – organizacija seminarja o zelenih tehnologijah in trajnostnem razvoju in izmenjave izkušenj, predstavitev praks in projektov v Franciji ter organizacijo poslovnih  mreženj s francoskimi podjetji in institucijami, kar pripravlja CCI Paris in je plačljivo, krije SPIRIT Slovenija.

Stroške letalskega prevoza in hotelske namestitve krijejo udeleženci sami.

Zainteresirana prijavljena podjetja lahko aranžma letalskega prevoza in hotelske namestitve uredijo neposredno preko turistične agencije Nomago, kontakt:  Davor Jovanov; davor@nomago.si; +386 (0)1 239 16 85, ki pripravlja skupinski potovalni aranžma, z možnostjo upoštevanja individualnih želja potnikov. Predlagani hotel Hôtel L’Échiquier Opéra Paris – MGallery by Sofitel *

Kotizacija  Centra energetsko učinkovitih rešitev (CER) znaša 460 EUR na osebo z vključenim DDV. Kotizacija zajema stroške pri pripravi programa in izvedbe delegacije, prevoza z avtobusom z letališča (CDG) v nedeljo do hotela*, lokalnega prevoza z avtobusom po Parizu in okolici, prevoza z avtobusom v torek do letališča (CDG) in eno kosilo. Odpoved prijave znaša 10 % vrednosti kotizacije. Odpoved po 30. avgustu znaša 50 % kotizacije, po 25. septembru pa 100 % kotizacije. Ob prijavi vam CER izda račun, ki ga poravnate v sedmih dneh.

MSP podjetja imajo možnost pridobiti preko Slovenskega podjetniškega sklada vavčer za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino, v katerem so tudi natančno navedeni upravičeni stroški od 1. 1. 2019 do 30. 9. 2019 za udeležbo enega udeleženca iz MSP v gospodarski delegaciji v tujini. Več natančnejših informacij se nahaja na tej spletni povezavi.

Vljudno vabljeni k udeležbi v delegaciji!

 

SPIRIT Slovenija, javna agencija: mag. Mojca Bec Inkret, Področna podsekretarka
Verovškova ulica 60, 1000 Ljubljana
T: 01 5309 811
e: mojca.becinkret@spiritslovenia.si, www.spiritslovenia.si

Oct
2
Wed
Vabilo na predstavitveno delavnico: Kako do nepovratnih sredstev za vaš projekt na odprtih klicih TETRAMAX @ Institut "Jožef Stefan", Predavalnica Mednarodne podiplomske šole (MPŠ)
Oct 2 @ 12:30 – 15:15

Odsek za računalniške sisteme na Institutu »Jožef Stefan« in SRIP PMiS vas vabimo na delavnico, kjer bodo predstavljene spodbude v okviru projekta TETRAMAX.

Delavnica je namenjena podjetjem, ki iščejo možnosti za manj tvegan dostop do sodobnih računalniških tehnologij, s katerimi bi inovirali in izboljšali izdelke in storitve ter njihovim raziskovalnim partnerjem. Predstavljene bodo možnosti za pridobitev sredstev na odprtih klicih TETRAMAX in posredniški portal za iskanje povezav ter prenos tehnologij prek evropske mreže kompetenčnih centrov. Udeleženci se bodo lahko posvetovali s predstavniki slovenskih podjetij, ki so na prejšnjih klicih uspeli dobiti sredstva za izvedbo svojih pilotnih projektov.

Udeležba na delavnici je brezplačna. Prijava na delavnico.

Delavnica bo potekala v sredo, 02. 10. 2019, od 12:30 do 15:15, v Predavalnici Mednarodne podiplomske šole (MPŠ), na Institutu “Jožef Stefan” (Jamova cesta 39, 1000 Ljubljana).


Lep pozdrav,
Ekipa kompetenčnega centra CLEC in SRIP PMiS

Oct
3
Thu
Konferenca The Business Booster by InnoEnergy: “Humanising the energy transition”, 03. 10. – 04. 10. 2019, Pariz @ Palais des congrès de Paris
Oct 3 @ 08:00 – Oct 4 @ 20:00

Business Booster je dvodnevni mednarodni mrežni dogodek, v okviru katerega je prikazanih več kot 150 trajnostnih energetskih tehnologij.

Na konferenci boste imeli možnost, da odkrijete najsodobnejše tehnološke rešitve, s katerimi boste izboljšali svoj portfelj izdelkov. Konferenca je odlična priložnost, da odkrijete nove priložnosti in poslovne modele za vaše podjetje ter poiščete nove partnerje. 

Več informacij na spletni povezavi.
Oct
16
Wed
Vabilo na individualna B2B srečanja med slovenskimi in tujimi podjetji – SEE MEET Slovenia 2019; 16. 10. – 17. 10. 2019, Maribor @ HOTEL CITY MARIBOR
Oct 16 @ 08:00 – Oct 17 @ 16:00

SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju s partnerji organizira individualna B2B srečanja med slovenskimi in tujimi podjetji – SEE MEET 2019, ki bodo potekala 16. in 17. oktobra 2019 v Mariboru.

SEE MEET Slovenia 2019 je mednarodni forum, ki ponuja priložnost za mala in srednje velika podjetja iz vseh poslovnih sektorjev za rast poslovanja na nacionalnih in mednarodnih trgih ter pridobivanje novih kontaktov in povezav preko individualnih vnaprej pripravljenih sestankov in neformalnega mreženja v času foruma.

Forum ponuja edinstveno platformo za podjetja iz različnih panog s posebnim poudarkom za podjetja s področja digitalizacije industrijskih procesov in IKT, predelovalne industrije (kovinska, izdelki iz gume in plastičnih mas), s področja energetske učinkovitosti in druge storitve. V sklopu dogodka bodo podjetja lahko razširila svoje poslovanje na domačem in tujih mednarodnih trgih z do 15 vnaprej načrtovanimi osebnimi sestanki, ki nudijo hitro in učinkovito prepoznavanje interesa za nadaljnje poslovno sodelovanje.

Kotizacija za udeležbo na dogodku znaša 125 € + DDV in zajema:

  • udeležbo na poslovni konferenci
  • do 15 vnaprej organiziranih sestankov
  • pogostitev med dogodkom
  • gala večerjo
  • enoletni dostop do spletnega kataloga registriranih podjetij.

Podroben program in dodatne informacije o dogodku najdete na spletni strani SEE MEET Slovenia 2019.

Vabimo vsa zainteresirana slovenska podjetja, da udeležbo potrdite najkasneje do 22. 09. 2019, preko elektronske prijavnice.

Izobraževalni tečaj Osnove programirljivih vezij FPGA @ Institut “Jožef Stefan”, Predavalnica Mednarodne podiplomske šole
Oct 16 @ 13:00 – 16:00

Vabljeni na izobraževalni tečaj, ki ga organizira TETRAMAX in na katerem bodo predstavljeni osnovni gradniki in struktura programirljivih vezij FPGA ter njihove prednosti in slabosti v primerjavi z mikrokrmilniki in namenskimi integriranimi vezji (ASIC). Obravnavana bodo orodja za načrtovanje, simulacijo, konfiguriranje in odpravljanje napak strojne opreme implementirane z vezji FPGA, opisane v jeziku VHDL.

Vstop je prost.

Oct
25
Fri
Vabilo na informativni dan o programu Horizon Europe @ Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani
Oct 25 @ 00:00 – 00:00

Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje iz Bruslja (SBRA) skupaj z Ministrstvom za šolstvo, znanost in šport organizira že tradicionalni informativni dan o okvirnemu programu EU za raziskave in inovacije, ki letos nosi naslov The Dawn of Horizon Europe: Europe’s New Research & Innovation Programme.
Dogodek bo potekal 25. 10. 2019 v prostorih Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.

Cilj informativnega dneva je predstaviti različne elemente prihodnjega programa Obzorje Evropa, od strukture programa, različne grozde družbenih izzivov, Marie Curie Sklodovska in Evropski raziskovalni svet, ter novosti programa, kot so misije, partnerstva in Evropski inovacijski svet.

Več podrobnosti sledi.