Koledar dogodkov

Avg
29
čet
Predstavitev kitajskih podjetij iz Šanghaja v Sloveniji; 29.08. – 30. 08. 2019, Ljubljana @ Gospodarsko razstavišče
Avg 29 @ 15:00 – Avg 30 @ 17:00

Predstavitev kitajskih podjetij iz Šhanghaja organizirajo Šanghajsko združenje javne diplomacije, Šanghajski oddelek Odbora za prijateljstvo s tujimi državami Kitajske ljudske politične posvetovalne konference, Zveza gospodarskih organizacij Šanghaja, Industrijsko združenje Šanghaja, Trgovinski in gospodarski odbor Sail of Shanghai “B&R” v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije in Investicijskim inštitutom iz Maribora.

Gre za enega največjih tovrstnih dogodkov, saj se bo preko sto kitajskih podjetij s svojimi izdelki in storitvami predstavilo na več kot dvesto stojnicah. Glavna področja tokratne predstavitve bodo tudi IKT in visoko tehnološki izdelki ter oprema, elektronski in električni izdelki in oprema, medicinska oprema ter izdelki za zdravstveno nego, idr.

Poleg organiziranih poslovnih sestankov bo v okviru dvodnevnega dogajanja na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču potekala tudi cela vrsta predstavitev, okroglih miz, pokušanje kitajskih dobrot, kulturni nastopi… Nenazadnje kitajski organizatorji obljubljajo tudi srečelov s privlačnimi nagradami – vsak obiskovalec bo ob vstopu prejel srečko, ki bo sodelovala pri žrebanju.

Vsi poslovni obiskovalci dogodka se lahko predhodno registrirajo na spletni strani kitajskih organizatorjev ter tako pridobijo brezplačno vstopnico, ki jo bodo na sejmišču lahko zamenjali za srečko, ki bo sodelovala v nagradnem žrebanju.

Program dogodka in seznam udeležencev delegacije iz Shanghaja

Sep
4
sre
2. Seja Skupščine SRIP PMiS, 04. 09. 2019, Ljubljana @ Hiša Evropske unije
Sep 4 @ 10:00 – 14:00

Spoštovani člani SRIP Pametna mesta in skupnosti

Obveščamo vas, da bo dne 04. 09. 2019 v Hiši Evropske unije potekala 2. Seja Skupščine SRIP PMiS.

Več informacij sledi.

Vabljeni!

 

Sep
9
pon
Informacija o ITU Telecom World Conference, 09. 09. – 12. 09. 2019, Budimpešta @ Budimpešta
Sep 9 @ 08:45 – Sep 12 @ 15:30

Vabljeni na mednarodni poslovno-promocijski dogodek, ki predstavlja platformo za zainteresirane predstavnike industrije IKT. Združuje razstavo za digitalne rešitve, forum za izmenjavo znanja in idej ter vzpostavljanje partnerstva in priložnosti za naložbe. Vzporedno bodo potekala različna omizja (npr. Pitching Sessions, SME Masterclasses, Forum Debates, Networking & Matchmaking).

Podrobnejše vsebinske in organizacijsko-tehnične informacije so dosegljive v spodnjih v priponkah in spletni povezavi.

Forum program.

SME program.

Brošura.

 

Sep
12
čet
Vabilo podjetjem na mednarodno poslovno srečanje v okviru 52. MOS; 12. 09. 2019, Celje @ Modra dvorana celjskega sejmišča
Sep 12 @ 10:00 – 19:00

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije s partnerji Advantage Austria Ljubljana in mrežo zbornic New Alpe Adria ter Enterprise Europe Network organizira v okviru 52. Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti v Celju tradicionalno Mednarodno poslovno srečanje z naslovom: »Uspešno v Sloveniji«, ki bo potekalo v četrtek, 12. septembra 2019, s pričetkom ob 10. uri, v Modri dvorani celjskega sejmišča.

Mednarodno poslovno srečanje ponuja priložnost malim in srednje velikim podjetjem za promocijo podjetja, povezovanje, mreženje, pridobitev novih poslovnih priložnosti, izmenjavo izkušenj in razvijanje idej o novih projektih ter navezovanje stikov za izvedbo le-teh s tujimi podjetji iz regije Alpe Adria.

Dogodek je namenjen podjetjem, ki delujejo na področju: gradbeništva, elektro industrije, elektronike, avtomatizacije in merilne tehnike, raziskav, razvoja, prenosa tehnologij, strojev za obdelavo in oblikovanje kovin in orodij, kovinske industrije, obnovljivih virov energije, lesne industrije, plastike in logistike ter transporta.

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar je obvezna predhodna prijava do 09. 09. 2019 na spletni strani.

Vabilo.

 

Sep
16
pon
Vabilo na mednarodno konferenco Smart Cities 2019: »Resilient Cities: between digital and physical world« @ Ljubljanski grad
Sep 16 @ 08:30 – 16:15

Vabimo vas, da se nam pridružite na enodnevni mednarodni konferenci Smart Cities 2019: »Resilient Cities: between digital and physical world«, ki bo potekala v Ljubljani na Ljubljanskem gradu. Konferenco organiziramo v so-organizaciji z Mestno občino Ljubljana in Združenjem mestnih občin Slovenije.

Predstavljeno bo ravnanje občin in mest v primeru naravnih nesreč in nepričakovanih dogodkov. Na okrogli mizi bomo opredelili stanje in priložnosti za izboljšanje odzivnosti in varnosti v občinah in mestih.

Konferenca je namenjena tako odjemalcem kot ponudnikom IKT storitev: odločevalcem, predstavnikom mest in občin ter podjetjem, raziskovalnim in razvojnim institucijam, ki delujejo na področjih IKT rešitev za pametna mesta in naselja.

Udeležba na konferenci je brezplačna, obvezna pa je prijava preko e-prijavnice do vključno 09. 09. 2019.

Program konference ter možnosti za sodelovanje (sponzorski paketi) so dostopni na spletni strani konference.

Ugodnost za člane SRIP Pametna mesta in skupnosti:
Možnost postavitve pingvin stojala na vzporednem poslovnem delu konference v prostoru za mreženje ter predstavitev produktov in storitev.
Vsa zainteresirana podjetja naj svoj interes sporočijo do vključno 20. 08. 2019 na naslov pmis@ijs.si.

Vabimo Vas, da si rezervirate termin in se nam pridružite,
Ekipa SRIP PMiS

Vabilo

Sep
22
ned
Forum “Innovation in Aviation”; 22. 09. – 23. 09. 2019, Montréal, Canada
Sep 22 @ 09:00 – Sep 23 @ 18:00

Tema letošnjega foruma je „Inovacije v letalstvu“, namenjen pa je visokim vladnim uradnikom, odgovornim za letalstvo, promet, znanost in tehnologijo, finance, gospodarsko načrtovanje, trgovino, mednarodni razvoj in sodelovanje ter druge ključne portfelje.

Cilj foruma je niz interaktivnih sej, ki bodo pripeljale do razvoja politik, poslovnih modelov, regulativnih procesov in upravljanja in ki bodo spodbudile inovacije za trajnostni razvoj letalstva.

Forum bo potekal vzporedno s sejmom inovacij, ki bo predstavil vrsto novih tehnologij in idej, ki se uporabljajo ali imajo potencial za uporabo v letalstvu.

Vabilo in program.

Več informacij preko spletne povezave.

Sep
29
ned
SPIRIT Slovenija in CER organizirata obisk poslovne delegacije v Francijo; 29. 09.-01. 10. 2019, Pariz
Sep 29 – Okt 1 (cel dan)
Spoštovani člani SRIP PMiS,

 

posredujemo vam: Povabilo na sektorsko poslovno delegacijo v Francijo, od 29. 9. do 1. 10. 2019 (Pariz in okolica).  Delegacija bo osredotočena na področje zelenih tehnologij in trajnostnega razvoja s fokusom na najsodobnejše medsektorske rešitve s področja pametnih mest (energetika, mobilnost in gradnja), ki odgovarjajo na pereče podnebno energetske izzive. Namen delegacije je medsektorsko povezovanje, izmenjava izkušenj, predstavitev najboljših sodobnih praks in projektov ter poslovno mreženje med slovenskimi in francoskimi podjetji ter institucijami v Franciji na omenjenih področjih.

Podrobnejši okvirni program poslovne delegacije se nahaja na naslednji povezavi in je še v dopolnjevanju. V skladu z Vabilom k udeležbi v gospodarski delegaciji v Francijo (Pariz in okolica) posredujte prijavo najkasneje do 15. julija 2019, tako da natančno izpolnite v angleškem jeziku E- prijavnica in Vprašalnik.  Število prijav je omejeno na 20 in se pri tem upošteva zaporedje prijav (ki bodo zabeležena v e-sistemu preko oddane elektronske prijavnice). Izpolnjeni vprašalnik pošljite na e naslov: gospodarske.delegacije@spiritslovenia.si.

Stroške organizacije programa gospodarske delegacije v Franciji – organizacija seminarja o zelenih tehnologijah in trajnostnem razvoju in izmenjave izkušenj, predstavitev praks in projektov v Franciji ter organizacijo poslovnih  mreženj s francoskimi podjetji in institucijami, kar pripravlja CCI Paris in je plačljivo, krije SPIRIT Slovenija.

Stroške letalskega prevoza in hotelske namestitve krijejo udeleženci sami.

Zainteresirana prijavljena podjetja lahko aranžma letalskega prevoza in hotelske namestitve uredijo neposredno preko turistične agencije Nomago, kontakt:  Davor Jovanov; davor@nomago.si; +386 (0)1 239 16 85, ki pripravlja skupinski potovalni aranžma, z možnostjo upoštevanja individualnih želja potnikov. Predlagani hotel Hôtel L’Échiquier Opéra Paris – MGallery by Sofitel *

Kotizacija  Centra energetsko učinkovitih rešitev (CER) znaša 460 EUR na osebo z vključenim DDV. Kotizacija zajema stroške pri pripravi programa in izvedbe delegacije, prevoza z avtobusom z letališča (CDG) v nedeljo do hotela*, lokalnega prevoza z avtobusom po Parizu in okolici, prevoza z avtobusom v torek do letališča (CDG) in eno kosilo. Odpoved prijave znaša 10 % vrednosti kotizacije. Odpoved po 30. avgustu znaša 50 % kotizacije, po 25. septembru pa 100 % kotizacije. Ob prijavi vam CER izda račun, ki ga poravnate v sedmih dneh.

MSP podjetja imajo možnost pridobiti preko Slovenskega podjetniškega sklada vavčer za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino, v katerem so tudi natančno navedeni upravičeni stroški od 1. 1. 2019 do 30. 9. 2019 za udeležbo enega udeleženca iz MSP v gospodarski delegaciji v tujini. Več natančnejših informacij se nahaja na tej spletni povezavi.

Vljudno vabljeni k udeležbi v delegaciji!

 

SPIRIT Slovenija, javna agencija: mag. Mojca Bec Inkret, Področna podsekretarka
Verovškova ulica 60, 1000 Ljubljana
T: 01 5309 811
e: mojca.becinkret@spiritslovenia.si, www.spiritslovenia.si

Okt
3
čet
Konferenca The Business Booster by InnoEnergy: “Humanising the energy transition”, 03. 10. – 04. 10. 2019, Pariz @ Palais des congrès de Paris
Okt 3 @ 08:00 – Okt 4 @ 20:00

Business Booster je dvodnevni mednarodni mrežni dogodek, v okviru katerega je prikazanih več kot 150 trajnostnih energetskih tehnologij.

Na konferenci boste imeli možnost, da odkrijete najsodobnejše tehnološke rešitve, s katerimi boste izboljšali svoj portfelj izdelkov. Konferenca je odlična priložnost, da odkrijete nove priložnosti in poslovne modele za vaše podjetje ter poiščete nove partnerje. 

Več informacij na spletni povezavi.
Okt
16
sre
Vabilo na individualna B2B srečanja med slovenskimi in tujimi podjetji – SEE MEET Slovenia 2019; 16. 10. – 17. 10. 2019, Maribor @ HOTEL CITY MARIBOR
Okt 16 @ 08:00 – Okt 17 @ 16:00

SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju s partnerji organizira individualna B2B srečanja med slovenskimi in tujimi podjetji – SEE MEET 2019, ki bodo potekala 16. in 17. oktobra 2019 v Mariboru.

SEE MEET Slovenia 2019 je mednarodni forum, ki ponuja priložnost za mala in srednje velika podjetja iz vseh poslovnih sektorjev za rast poslovanja na nacionalnih in mednarodnih trgih ter pridobivanje novih kontaktov in povezav preko individualnih vnaprej pripravljenih sestankov in neformalnega mreženja v času foruma.

Forum ponuja edinstveno platformo za podjetja iz različnih panog s posebnim poudarkom za podjetja s področja digitalizacije industrijskih procesov in IKT, predelovalne industrije (kovinska, izdelki iz gume in plastičnih mas), s področja energetske učinkovitosti in druge storitve. V sklopu dogodka bodo podjetja lahko razširila svoje poslovanje na domačem in tujih mednarodnih trgih z do 15 vnaprej načrtovanimi osebnimi sestanki, ki nudijo hitro in učinkovito prepoznavanje interesa za nadaljnje poslovno sodelovanje.

Kotizacija za udeležbo na dogodku znaša 125 € + DDV in zajema:

  • udeležbo na poslovni konferenci
  • do 15 vnaprej organiziranih sestankov
  • pogostitev med dogodkom
  • gala večerjo
  • enoletni dostop do spletnega kataloga registriranih podjetij.

Podroben program in dodatne informacije o dogodku najdete na spletni strani SEE MEET Slovenia 2019.

Vabimo vsa zainteresirana slovenska podjetja, da udeležbo potrdite najkasneje do 22. 09. 2019, preko elektronske prijavnice.

Nov
11
pon
Kongres: United Cities and Local Governments Congress, 11. 11. – 15. 11. 2019, ETHEKWINI-DURBAN (SOUTH AFRICA)
Nov 11 @ 09:00 – Nov 15 @ 15:00

Vabljeni na kongres, ki je organiziran na tri leta in je splošno znan kot edinstven dogodek za vse lokalne in regionalne voditelje. V zadnjih letih je ta dogodek prevzel velik pomen v mednarodni skupnosti, saj je postal ključno srečanje  lokalnih in regionalnih vodij po svetu. 

Svetovni kongres UCLG združuje več kot 3000 predstavnikov podjetij in akademikov, ki prihajajo iz mest, metropol in regij po vsem svetu, da bi izmenjali ideje s svojimi mednarodnimi kolegi.

Več informacij o kongresu bo kmalu znanih na spletni povezavi.