Koledar dogodkov

Maj
20
pon
Konferenca Napredni poslovni pristopi, 20. 05. in 22. 05. 2019, Ljubljana @ RADISSON BLU PLAZA HOTEL
Maj 20 @ 11:30 – Maj 22 @ 17:00

Konferenco NPP organizirata Askit d.o.o. in IIBA Slovenija.

Konferenca izpostavlja in prinaša v slovenski prostor novosti za uspešnejše poslovanje podjetij. Namenjena je vsem tistim, ki iščete napredne poslovne pristope, s katerimi boste izboljšali delo svojih timov, oddelkov in s tem poslovanje svoje organizacije. Na konferenci se bo zvrstilo več mednarodno priznanih predavateljev.

Program in možnost prijave na spletni povezavi.

Maj
21
tor
PODIM konferenca 2019, 21. 05. – 22. 05. 2019, Maribor @ Hotel Habakuk
Maj 21 @ 09:00 – Maj 22 @ 16:00

Če ste start-up ali scale-up, investitor ali investicijski sklad, korporacija ali start-up navdušenec, preprosto ne smete zamuditi PODIM konference, največjega in najvplivnejšega start-up dogodka v regiji Alpe-Adria in na Zahodnem Balkanu.

Na konferenci bodo sodelovali najboljši govorci, pripravljajo pa bogat program dogodka. Tudi letos se bodo startupi za pozornost investitorjev potegovali na PODIM Challenge ‘pitching’ tekmovanju in se v okviru PODIM 1:1 ARENE srečevali s potencialnimi investitorji, predstavniki korporacij in drugimi potencialnimi strateškimi partnerji iz vrst PODIM govorcev, strokovnjakov, vlagateljev …

Najboljše startupe čaka »all-inclusive« mreženjski program v enem od globalnih startup vozlišč, kot so Boston, London in Berlin. Program organizirajo v sodelovanju z najboljšimi globalnimi pospeševalniki kot na primer Techstars.

Če vaša organizacija ponuja pospeševalniški ali mreženjski program za start-upe v enem od svetovnih start-up vozlišč, jih lahko kontaktirate.

Program si lahko ogledate na spletni povezavi.

Vljudno vabljeni!

Predavanje H2020: Finančna Pravila in Revizija, 21. 05. – 22. 05. 2019, Ljubljana
Maj 21 @ 09:00 – Maj 22 @ 15:00

Vabljeni na izobraževanje zainteresirani udeleženci, sodelujoči pri izvajanju projektov v okviru programov Horizon 2020.  Prijavite se preko spletnega obrazca.

Vabilo.

 

 

Maj
27
pon
Strokovni seminar: “Kako oblikovati poslovni pristop za prihodnost?”, Ljubljana 27. 05. 2019 in Maribor 28. 05. 2019
Maj 27 @ 09:30 – Maj 28 @ 16:30

Zavod Motovila v sodelovanju s Centrom za kreativnost organizira konec maja tako v Ljubljani (27. 05. 2019) kot Mariboru (28. 05. 2019)  brezplačni strokovni seminar “Kako oblikovati poslovni pristop za prihodnost?”, ki ga bo vodila Ellen O’Hara, priznana mednarodna strokovnjakinja za razvoj in trajnostno rast ustvarjalnih organizacij.

Seminar je idealna priložnost za vse, ki želijo pod mentorstvom izkušene mednarodne svetovalke pridobiti orodja in praktične nasvete, s katerimi bodo prevetrili trenutno poslovanje svoje organizacije ter ga prilagodili in dosegli trajn(ostn)e učinke v prihodnosti.

Udeležba na seminarju je brezplačna, vendar je število mest omejeno in so nujne predhodne prijave prek prijavnega obrazca. Več informacij in program si oglejte na spletni povezavi.

Maj
30
čet
IKTEM konferenca, 30. do 31.5.2019, Rogla @ Hotel Planja, Rogla
Maj 30 @ 08:00 – Maj 31 @ 17:00

Vabljeni na strokovno konferenco IKTEM, konferenco za IKT, elektroniko in mehatroniko.

Konferenca IKTEM je nastala na pobudo strokovnjakov iz omenjenih področij zato, da bi enkrat na leto na strokovnih predavanjih in praktičnih delavnicah spoznali in preizkusili najnovejše proizvode in tehnologije.

Ciljna publika so strokovnjaki iz razvoja in proizvodnje, ki pri svojem delu potrebujejo informacije o novih proizvodih in tehnologijah, ki so na voljo.

Združena so tri področja, področje informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT) z elektroniko in mehatroniko, saj se ta tri področja vedno bolj prekrivajo in dopolnjujejo.

Prijave na konferenco so možne preko prijavnega obrazca. Več informacij glede konference v brošuri.

Poročilo z lanske konference se nahaja na spletni strani konference.

SRIP PMiS na konferenci IKTEM 2019: Conference for ICT, Electronics and Mechatronics @ Rogla, hotel Planja
Maj 30 @ 08:00 – Maj 31 @ 14:00

Vabljeni na konferenco IKTEM 2019: Conference for ICT, Electronics and Mechatronics, na kateri bo SRIP PMiS sodeloval kot sponzor.

Član SRIP PMiS 3 PORT d.o.o. bo na konferenci predstavil tematiko Monitoring strojev kot 1. korak v Industrijo 4.0.

Konferenca IKTEM je nastala na pobudo strokovnjakov iz omenjenih področij zato, da bi enkrat na leto na strokovnih predavanjih in praktičnih delavnicah spoznali in preizkusili najnovejše proizvode in tehnologije.
Ciljna publika so strokovnjaki iz razvoja in proizvodnje, ki pri svojem delu potrebujejo informacije o novih proizvodih in
tehnologijah, ki so na voljo.

Združena so tri področja; področje informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT) z elektroniko in mehatroniko, saj se ta tri področja vedno bolj prekrivajo in dopolnjujejo.

Teme IKTEM konference so:
– Varnostne rešitve v IKT
–  IoT proizvodi in rešitve
– Načrtovanje in modeliranje 3D objektov s CAD-CAM orodji
– Meritve s sodobnimi merilnimi instrumenti in metodami
–  CAD-CAM orodja za področje elektronike in mehatronike
–  Primeri dobre prakse iz področij IKT, elektronike in mehatronike

IKTEM konferenca traja 2 dni in je razdeljena na:
1. dan: strokovna predavanja
2. dan: praktične delavnice in demonstracije delovanja

Po 1. dnevu se udeleženci konference udeležijo tekme v poletnem sankanju na Zlodejevem. Po tekmi bodo prijetno druženje nadaljevali s piknik večerjo na prostem in degustacijo več vrst kraft piv slovenskih pivovarjev.

Posvet: Boljše načrtovanje infrastrukture za bolj učinkovito porabo javnega denarja, 30. 05. 2019, Ljubljana @ Hotel Union (dvorana Orhideja)
Maj 30 @ 09:00 – 15:00

Focus, društvo za sonaraven razvoj, organizira brezplačen posvet Boljše načrtovanje infrastrukture za bolj učinkovito porabo javnega denarja.

V Sloveniji se neredko srečujemo s primeri, ko se za gradnjo javne infrastrukture namenja občutno prevelika količina proračunskega denarja. Gradnja TEŠ6 je najbolj razvpit tovrsten primer, vendar pa ga hitro dohiteva gradnja drugega tira med Divačo in Koprom. Kje in zakaj prihaja do napak? Ali se lotevamo res potrebne infrastrukture ali gradimo infrastrukturo, ki je morda niti ne potrebujemo? Kako se sprejemajo odločitve o gradnji infrastrukture? Komu služi nova infrastruktura – vsem ali predvsem zasebnim interesom?

Na takšna in podobna vprašanja želijo s pomočjo sogovornic in sogovornikov odgovoriti na posvetu Javni denar za javno dobro: boljše načrtovanje infrastrukture za bolj učinkovito porabo javnega denarja

Podrobnejši program dogodka bodo v kratkem objavili na spletni strani. Zaradi lažje organizacije dogodka prosijo za registracijo tukaj.

Vljudno vabljeni!

Jun
5
sre
OBZORJE2020: ICT-H2020 CONSORTIUM BUILDING WORKSHOP, 05. 06. 2019, Bruselj @ Permanent Representation of Lithuania to the EU
Jun 5 @ 11:15 – 17:00

Vabljeni na  informativno srečanje in podporo konzorcijem za aktualne razpise IKT s področja umetne inteligence, robotike in fotonike.

Rok za prijavo je 17. 05. 2019 preko spletne povezave v vabilu.

 

IKT HM: Umetna inteligenca v industriji; GZS, dvorana G/medetaža
Jun 5 @ 13:00 – 17:00

Izobraževanje je namenjeno vodjem, direktorjem, članom uprav in tistim zaposlenim, ki so odgovorni poslovni nosilci digitalne preobrazbe svoje organizacije in se zavedajo, da je uporaba umetne inteligence že danes nujna za ohranjanje konkurenčne prednosti na domačem in globalnem trgu. Več

Jun
14
pet
16. znanstveno posvetovanje o managementu in organizaciji. Tema posvetovanja je »AGILNA ORGANIZACIJA«; 14. 6. 2019
Jun 14 (cel dan)

V Društvu slovenska akademija za management (SAM), skupaj z Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani in Fakulteto za organizacijske vede Kranj Univerze v Mariboru pripravlja 16. znanstveno posvetovanje o managementu in organizaciji. Tema posvetovanja je »AGILNA ORGANIZACIJA«. Posvetovanje bo potekalo v petek, 14. junija 2019 na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Vkolikor Vas zanima, da bi se aktivno vključili v oblikovanje vsebine 16. znanstvenega  posvetovanja o managementu in organizaciji »AGILNA ORGANIZACIJA«, Vam sporočamo, da je:

rok za oddajo povzetkov prispevkov za 16. znanstveno posvetovanje o managementu in organizaciji »AGILNA ORGANIZACIJA« je podaljšan do 14. februarja 2019.