Koledar dogodkov

Mar
27
sre
SBRA : Usposabljanje za raziskovalce in raziskovalne managerje, 27. do 29. 3. 2019, Bruselj
Mar 27 – Mar 29 (cel dan)

Iz štirih Višegrajskih raziskovalnih pisarn v Bruslju (predstavništvo Češke, Slovaške, Madžarske in Poljske) organizirajo 27.-29. Marca 2019 v Bruslju usposabljanje za raziskovalce in raziskovalne managerje o prihodnjem programu Horizon Europe. Več informacij.

Lean Innovation Summit 2019, 27. 03. 2019, Ljubljana @ Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana
Mar 27 @ 08:30 – 17:30

Na dogodku Lean innovation summit bodo predstavljene aktualne in zelo konkretne prakse internega in eksternega inoviranja v večjih slovenskih družbah Telekom Slovenije, Petrol, Kolektor, Hidria, Poclain Hydraulics, Big Bang ter Heineken z namenom ustvarjanja prebojnih inovacij in dvigovanja dodane vrednosti na zaposlenega.

Prijave so možne na spletni povezavi.

TETRAMAX: Smart funding for digitalization of Europe’s Industry, 27.3.2019, Firence @ Palazzo Borghese
Mar 27 @ 11:00 – 12:30

Vabljeni na  delavnico o kaskadnem financiranju TETRAMAX  »Smart funding for digitalization of Europe’s Industry«, ki bo v sklopu konference DATA 2019 v Firencah, Italija.

Apr
3
sre
»Oskrbovalne verige v znanosti in praksi 2019«, Portorož, 3.-5. aprilom, Grand Hotel Bernardin.
Apr 3 – Apr 5 (cel dan)

 

Združenje za logistiko tudi letos, še sedmič, organizira mednarodni logistični kongres »Oskrbovalne verige v znanosti in praksi 2019«, Portorož, 3.-5. aprilom, Grand Hotel Bernardin.

Tokrat so za govorniški oder uspeli privabiti najvišje predstavnike na svetovni in evropski ravni, mednarodne carinske in transportne organizacije (WCO, IRU, ETN, DTLF) in domače pooblaščene institucije. Hkrati so se  v gospodarskem delu dogovorili za predstavitve projektov iz nekaterih najuglednejših podjetij iz industrije, logistike, transporta in IKT panoge iz Slovenije in tujine IJS, Danfoss, TPV, Novartis, Schenker, Škoda AVTO, Ortec, Degirolami, SŽ, Studio Moderna, IJS, Špica, Telekom, ZZI, itd..

 

City as a Lab Summit 2019, 3.-5. 4. 2019, BTC Ljubljana
Apr 3 – Apr 5 (cel dan)

Zakaj City as a Lab Summit 2019?

Pridobite vpogled v dogajanje na področju mobilnosti v podjetjih iz Silicijeve doline, kot so Google,  Uber, Waymo, HP Ventures, Macy’s, Nissan, NTT, Nestle in Byton.

Prisluhnite predstavnikom iz avtomobilske industrije – iz Daimlerja, Audija, Magne in Toyote ter evropskih institucij pod vodstvom komisarke za transport ge. Violete Bulc.

Mrežite se s 500 udeleženci in več kot 40 govorci.

Ustvarite nove ekosisteme in partnerstva za mobilnost prihodnosti ter vstopite na 7 trilijonov vreden trg, kot napoveduje Intel.

Več informacij: info@caal2019.co

Konferenca o spodbudah EU za inovacije v podjetjih, 03. 04. 2019, Ljubljana @ Ekonomska fakulteta
Apr 3 @ 09:00 – 16:30

Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje in Evropska komisija vas vabita na konferenco o spodbudah EU za inovacije v podjetjih BOOSTING INNOVATION FOR EU INDUSTRY: Industrial Infrastructures and Open Innovation Ecosystems.

Namen konference je predstaviti instrumente EU za spodbujanje industrijske infrastrukture in inovacijskega ekosistema za odprte inovacije ter pospeševanje prenosa raziskav preko inovacij na trg. Konference se bosta udeležila dva namestnika generalnih direktorjev iz DG Research, DG REGIO in DG GROW, med govorniki pa bodo tudi drugi visoki funkcionarji iz drugih generalnih direktoratov Evropske komisije. Predstavljeni bodo tudi odlični primeri, ki jih imamo v Sloveniji na področju odprtih inovacijskih sistemov ter raziskovalne in industrijske infrastrukture, namenjene prenašanju raziskav in inovacij na trg. Poleg konference bodo cel dan potekali tudi sestanki med podjetji in drugimi udeleženci iz Slovenije, Balkanske regije ter sosednjih držav.

Uradno bo predstavljen tudi pravkar lansiran  Evropski inovacijski svet (EIC), ki bo v prihodnjem proračunskem obdobju 2021-2027 spodbujal disruptivne inovacije. Glede na to, da bo EIC glavni instrument EU za spodbujanje inovacij v podjetjih po letu 2020, je ta predstavitev vsekakor pomembna in koristna.

Program in več informacij je na voljo tukaj.

Apr
4
čet
Vabilo na finale tekmovanja PowerUp! – inspirativen energetsko-startupovski dogodek brez kotizacije!, 04. 04. 2019, Ljubljanski grad @ Ljubljanski grad
Apr 4 @ 16:00 – 19:00

Na dogodku PowerUp! Slovenija bodo najboljši slovenski start-upi s področja čistih tehnologij svoje inovativne ideje predstavili pred žirijo. Zmagovalec bo povabljen k sodelovanju na velikem finalu tekmovanja PowerUp! v Krakovu, kjer se bo lahko potegoval za denarne nagrade, prejel pa bo tudi vrhunsko mentorstvo, oceno poslovnega modela in možnost vključitve v InnoEnergyjev pospeševalnik Highway®.

Pridružite se nam v Ljubljani in izkoristite enkratno priložnost za sodelovanje v ‘pitching’ sejah, poslovnem mreženju, razpravah s strokovnjaki iz industrije in poslušanje navdihujočih govornikov. Na dogodku bodo številni mladi podjetniki, investitorji in ljudje iz slovenskega start-up ekosistema!

Z veseljem naznanjamo tudi energetski klepet, s katerim bomo začeli dogodek in v katerem se nam bosta pridružila:

  • Dr. Romana Jordan, pomočnica direktorja Instituta Jožef Stefan (IJS) in članica upravnega odbora Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT) ter nekdanja evropska poslanka in
  • Franc Bogovič, evropski poslanec, nekdanji minister za kmetijstvo in okolje, nekdanji župan (jedrske) občine Krško ter častni pokrovitelj dogodka PowerUp!

Celoten program si oglejte na spletni povezavi. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

Prijave so obvezne, sprejemajo pa jih na elektronskem naslovu dogodki@energetika.net.

Apr
5
pet
Univerza v Ljubljani: Cikel predavanj na temo “Roboti spreminjajo svet”, 05. 04. 2019 in 07. 05. 2019, Cankarjev dom @ Cankarjev dom
Apr 5 @ 19:00 – 21:00

Alumni klub Fakultete za strojništvo UL v sodelovanju s Cankarjevim domom Ljubljana v pomladnih mesecih organizira cikel predavanj z naslovom ROBOTI SPREMINJAJO SVET.

Če si tega želimo ali ne, bodo roboti pomemben del naše prihodnosti. Po tihem, ne da bi se tega zavedali, bodo v povezavi z umetno inteligenco spremenili naš način življenja. Na bolje ali na slabše? Ali bodo roboti v prihodnjih letih in desetletjih res zamenjali ljudi v tovarnah, javnih delih, domačih opravilih …? Bodo postali pravnomočni člani družbe s pravicami in dolžnostmi? Vas ta vprašanja zanimajo?

Odgovore nanje ter pogled v preteklost, sedanjost in prihodnost robotov v našem življenju nam bodo v treh predavanjih odstirali mednarodno priznani in slovenski strokovnjaki:

  • 5. aprila 2019 ob 19. uri prof. dr. Niko Herakovič s Fakultete za strojništvo UL
  • 7. maja 2019 ob 19. uri prof. dr. Alexander Czinki iz Nemčije.

Vstopnice so na voljo na povezavi ali na blagajni Cankarjevega doma.

Apr
9
tor
CNVOS: Delavnica Varstvo osebnih podatkov v nevladnih organizacijah, 9. 4. 2019, Ljubljana @ CNVOS
Apr 9 @ 09:00 – 14:30

Delavnica je namenjena  vsem, ki pri svojem delu obdelujete osebne podatke, ste zadolženi za varstvo osebnih podatkov ali pa skrbite za zakonitost dela organizacije.

Na delavnici se boste posvetili tudi konkretnim primerom in vašim dilemam, zato pripravite vsa vprašanja, ki se vam porajajo v zvezi z varstvom osebnih podatkov.

Prijavite se lahko preko prijavnega obrazca.

 

Apr
10
sre
2. Nacionalna konferenca o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva, 10. 04. 2019, Brdo pri Kranju @ Kongresni center Brdo pri Kranju
Apr 10 @ 10:00 – 15:30

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Javna agencija SPIRIT Slovenija, Gospodarska zbornica Slovenije in Ministrstvo za zunanje zadeve RS organizirajo konferenco, katere rdeča nit bo formula:

»Več izvoznikov + več trgov + višja dodana vrednost = 50 mlrd € izvoza in 60.000 € dodane vrednosti na zaposlenega do l. 2025«

Program dogodka.

Prijave so možne preko prijavnega obrazca do 03. 04. 2019.

Udeležba na dogodku je brezplačna.