Ekosistem pametnega mesta

Ekosistem pametnega mesta

Energetska in druga oskrba

Kakovost urbanega bivanja

Mobilnost, transport in logistika

Varnost

Zdravje

Koledar dogodkov

Apr
2
čet
4. Dnevi prakse javnih naročil @ Kongresni Center Thermana Park Laško
Apr 2 @ 08:00 – Apr 3 @ 14:30

Vabimo vas na 4. Dneve prakse javnih naročil, ki bodo v znamenju sprememb, ki so se zgodile na področju javnega naročanja. Rdeča nit letošnjih dnevov prakse javnih naročil je uporaba vseh novosti v praksi.

Strokovni in izkušeni predavatelji bodo udeležencem predstavili, kako novosti vplivajo na uporabo pravil javnega naročanja z vidika naročnikov ter ponudnikov ter kako so novosti spremenile prakso javnih naročil. Velik poudarek bo na primerih iz praks in na vprašanjih udeležencev ter reševanju konkretnih dilem, s katerimi so se ti srečali pri izvajanju svojih delovnih nalog.

Srečanje je namenjeno tako naročnikom kot ponudnikom v postopkih javnega naročanja in vsem, ki iščete praktične nasvete in konkretne odgovore na svoja vprašanja.

Več informacij glede dogodka si oglejte tukaj.

Apr
8
sre
3. Nacionalna konferenca o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva @ Kongresni center Brdo pri Kranju
Apr 8 @ 08:00 – 16:00

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, Gospodarska zbornica Slovenije, Javna agencija SPIRIT Slovenija ter Ministrstvo za zunanje zadeve RS organizirajo 3. Nacionalno konferenco o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva: ZELENO, USTVARJALNO IN PAMETNO V IZVOZ. Konferenca bo potekala v sredo 08. 04. 2020, od 9.00 do 16.00 v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

Predstavili bodo nacionalne smernice in podporne oblike spodbujanja neposrednih investicij in internacionalizacije slovenskega gospodarstva, ki jih pripravlja MGRT, razmere na globalnih trgih,  nišne izvozne priložnosti za Slovenijo, pa tudi prebojne rešitve, ki so jih že našla posamezna podjetja. Na okrogli mizi bodo razpravljali o tem, kako sooblikovati slovenske konkurenčne prednosti.

Popoldanski del bo namenjen izvoznim priložnostim, ki jih nudijo javni razpisi Združenih narodov in na katerih že uspešno kandidirajo slovenska podjetja. Dodatno bodo v organizaciji Ministrstva za zunanje zadeve mogoči individualni razgovori z ekonomskimi svetovalci z naših veleposlaništev po svetu.

Udeležba je brezplačna.

Več informacij, program in prijavni obrazec, tukaj.

Jun
15
pon
Konferenca EuCNC 2020, 15.-18. 06. 2020, Dubrovnik @ Valamar Lacroma Dubrovnik Hotel
Jun 15 @ 10:51 – Jun 18 @ 11:51

Obveščamo vas, da bo od 15. 06. – 18. 06. 2020 v Dubrovniku potekala konferenca EuCNC. Vsebine so pomembne še posebej za tiste udeležence, ki sodelujejo v različnih H2020 projektih in ki se ukvarjajo s komunikacijskimi tehnologijami na področjih pametnih mest, IoT, industrije 4.0, mobilnosti, itd.

Na konferenci bodo predstavljeni raziskovalni prispevki in posterji, sodelovali bodo kvalitetni keynote govorci in potekale bodo aktualne okrogle mize. Velik poudarek bo tudi na demonstraciji najnovejših rezultatov tekočih projektov.

Več informacij o konferenci, vključno s programom in registracijo, si oglejte tukaj.