Manufacturing Execution System (MES) – Temelj digitalne preobrazbe proizvodnih podjetij

GZS ZIT v sodelovanju z IKT HM v mesecu marcu pripravlja seminar z naslovom “Manufacturing Execution System (MES) – Temelj digitalne preobrazbe proizvodnih podjetij”

Vabljeni, da z vašimi prispevki – primeri dobre prakse pri vsebini spletnega seminarja sodelujete tudi vi.
Svoj predlog za primer dobre prakse lahko oddate TUKAJ do 5. 2. 2021 do 10. ure.

Opis spletnega seminarja:
Uvajanje konceptov Industrija 4.0 je ključno za uspešnost in konkurenčnost slovenske industrije. Manufacturing execution system (MES) je temeljna programska rešitev za upravljanje proizvodnje, informacijski proizvodni sistem za digitalizacijo procesov v proizvodnji, ki take koncepte tudi uvaja.

Kaj bo na spletnem seminarju predstavljeno? Predstavljeni bodo izzivi, s katerimi se soočajo proizvodna podjetja, ključne razloge za uvedbo MES sistema in pokazali, kakšne poslovne učinke le ta prinaša. Skozi primere iz prakse bodo prikazane različne izkušnje uporabnikov pri uvajanju rešitev MES in konceptov Industrije 4.0.

Komu je spletni seminar namenjen?
Spletni seminar bo namenjen srednjim in večjim proizvodnim podjetjem.

Sodelujte z vašim primerom dobre prakse!
Spletni seminar se bo začel z uvodnim predavanjem in splošno razlago tematike, v nadaljevanju pa s kratkimi primeri iz prakse (10 min), kjer ste k sodelovanju vabljeni tudi vi. Seminar se bo zaključil z rubriko Q&A .