14. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij: 7. in 8. 10. 2021 (spletni dogodek)

Institut »Jožef Stefan« (IJS), Center za prenos tehnologij in inovacij (CTT) organizira 14. Mednarodno konferenco o prenosu tehnologij.

Konferenca se s svojimi vsebinami osredotoča na povezovanje raziskovalne sfere z gospodarstvom in šolstvom ter na procese in specifike prenosa tehnologij.

O prihodnosti prenosa tehnologij v Sloveniji in EU pa bodo na okrogli mizi spregovorili vodilni predstavniki slovenskih univerz, fakultet in inštitutov.

Osrednja tema letošnje konference so Proof-of-Concept sredstva, ki pripomorejo, da tehnologije preidejo t. i. dolino smrti na stopnjah tehnološke razvitosti 3-7. Sledilo bo tekmovanje ekip, ki s svojimi inovacijami in poslovnimi modeli kandidirajo na izboru najboljše inovacije s tržnim potencialom iz javnih raziskovalnih organizacij. Po razglasitvi prejemnikov nagrad bosta glavna govorca konference predstavila delujoč Proof-of- Concept sklad v Nemčiji ter CEETT sklad v Slovenji. Sledile bodo predstavitve znanstvenih prispevkov, poljudne predstavitve izbranih raziskovalnih projektov ter razglasitev še druge nagrade Svetovne organizacije za intelektualno lastnino. Vzporedni sekciji bosta 1:1 sestanki med podjetnik in raziskovalci o možnih sodelavah ter šolska sekcija, ki bo srednješolskim učiteljem predstavila najnovejše raziskovalne aktivnosti na določenih odsekih Instituta “Jožef Stefan” ter dodatne možnosti za sodelovanje.

Udeležba na konferenci je brezplačna z registracijo.