Nova spletna stran in Nacionalna kontaktna točka Obzorje Evropa 2021-2027 za področje civilne varnosti (Grozd 3), info dan o javnem razpisu civilne varnosti iz delovnega programa 2023-2024 predvidoma aprila 2024

Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije je posodobilo spletno stran, ki je namenjena informiranju vsebin civilne varnosti, ki se financirajo iz okvirnega programa EU za raziskave in inovacije Obzorje Evropa 2021-2027 (Obzorje Evropa).

Nova spletna stran je namenjena obstoječim in bodočim prijaviteljem, ki prijavljajo raziskovalno-razvojne projekte na javne razpise Obzorje Evropa na področju civilne varnosti (Grozd 3).

Namen je ponuditi čim več aktualnih in praktičnih informacij, ki bi povečale in pospešile uspešnost slovenskih prijav na omenjene razpise. Objave so namenjene tudi vsem ostalim deležnikom – vladnim in lokalnim organom, javnim agencijam, izvajalcem politik, akademskemu sektorju, raziskovalnim zavodom in financerjem znanstveno-raziskovalne dejavnosti, podjetjem ter civilni družbi, ki jih zanimajo aktivnosti in dogodki, ki jih Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije izvaja v vlogi Nacionalne kontaktne točke Obzorje Evropa za civilno varnost. Spletna stran ponuja tudi možnost prijav na e-novice.

Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije bo, predvidoma v mesecu aprilu 2024, organiziralo Nacionalni informativni dan, kjer bodo interesentom predstavljene zadnje informacije o javnem razpisu civilne varnosti iz delovnega programa 2023-2024.

Vse, ki nameravate v letu 2024 kandidirati na javnem razpisu Obzorje Evropa na področju civilne varnosti (Grozd 3) vabijo, da jih s kandidaturo predhodno seznanite do 18. 12. 2023 do 12.00 na e-naslov: marusa.arh@gov.si ali na tel. št. 01 478 47 14.