Okrogla miza »Umetna inteligenca: življenje v času robotov in transhumanizma«

Slovensko filozofsko društvo, Društvo za razvoj humanistike – Zofijini ljubimci in Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem 19. novembra, na Unescov svetovni dan filozofije, vabijo k udeležbi na spletni okrogli mizi z naslovom »Umetna inteligenca: življenje v času robotov in transhumanizma«.

Na dogodku, ki ga bo moderiral predsednik Slovenskega filozofskega društva dr. Tomaž Grušovnik (predavatelj na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem), bodo sodelovali gostje dr. Cene Bavec (zaslužni profesor Univerze na Primorskem, doktor informacijsko upravljavskih znanosti), dr. Janez Bregant (predavatelj na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru), dr. Marko Grobelnik (raziskovalec umetne inteligence na Inštitutu Jožef Štefan), dr. Olga Markič (filozofinja in predavateljica na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani) in dr. Luka Omladič (filozof in okoljski analitik) ter gimnazijski dijaki. 

Več o dogodku najdete na www.pef.upr.si.

Okroglo mizo boste lahko v živo spremljali na spletni strani dneva filozofije (danfilozofije.net) ter na Facebook profilih Slovenskega filozofskega društva, Društva za razvoj humanistike – Zofijinih ljubimcev in Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem (www.facebook.com/uppef). Več