RC Advance: Izzivi znanosti napredne diagnostike in terapije.

Razmišljanja o Slovenskem centru za protonsko terapijo so spodbudila idejo o postavitvi raziskovalnega centra za izmenjavo idej ter načrtovanje raziskav na področju napredne diagnostike in terapije raka.

Če vas tematika zanima in bi želeli izvedeti več, se prijavite na brezplačni spletni predavanji in delavnico z naslovom RC Advance: Izzivi znanosti napredne diagnostike in terapije, ki jo organizira Slovensko inovacijsko stičišče, SRIP Zdravje – medicina.

Predavanja in delavnica bodo  potekali v torek, 24. novembra 2020, od 13.00 do 17.00 ure, v angleškem jeziku.

Med predavatelj z veseljem najavljamo dva pomembna gosta, vrhunska strokovnjaka s področja medicinske fizike: 

prof. dr. Rocka Mackiea iz University of Wisconsin, Madison ZDA, ki bo spregovoril o Operativni onkologiji in prof. dr. Thomasa Bortfelda iz Massachusetts General Hospital, Boston ZDA, ki bo predaval o Napredku medicine pri zdravljenju raka v bolnišnicah in raziskovalnih centrih.

Na delavnici bodo sodelovali tudi slovenski strokovnjaki, ki predstavljajo najširšo paleto strokovnih znanj, povezanih z razvojem protonske terapije v Sloveniji.

Udeležba je brezplačna, potrebna je le vaša registracija preko spletnega obrazca tukaj. Vabilo z natančnim programom delavnice in dodatnimi informacijami vam bomo posredovali v 14 dneh. Nekaj dni pred delavnico bomo registriranim  udeležencem poslali spletno povezavo do dogodka. Več

Znanstveni odbor

Prof. dr. Robert Jeraj, University of Wisconsin, USA

Prof. dr. Primož Strojan, Onkološki inštitut Ljubljana

Dr. Mark Pleško, Cosylab Ljubljana