Delavnica: Obzorje Evropa: Širitev udeležbe in krepitev evropskega raziskovalnega prostora (ERA)

v torek, 8. junija 2021, ob 11:20 preko spletnega sistema Zoom, vabljeni na virtualne 1:1 sestanke med slovenskimi podjetji in raziskovalci IJS.

Samo  še dva R2B povezovalna dogodka do poletja – jeseni pa se že pričakuje odprtje prvih razpisov!

Cilj sestankov je identifikacija tem in partnerstev za skupne prijave na razpise. Prijave zbiramo preko registracijskega obrazca do petka, 4. junija 2021, do 14:00. Kmalu za tem boste prejeli povezave in navodila za udeležbo. Mreženje organizira Center za prenos tehnologij in inovacij (CTT) v sodelovanju s Centrom Pametna mesta in skupnosti.

Pred kratkim smo Vas že pozvali k izpolnjevanju ANKETE (odprta za izkaz interesa) na vsebinskih področjih vašega delovanja za kasnejše oblikovanje verig vrednosti in pristope k pričakovanim razpisom iz programa HEU 21-27. Da bi Vam omogočili celovito informacijo o možnostih sodelovanja z razvojno raziskovalnimi skupinami, Vas vabimo, da se udeležite niza dogodkov, ki bodo potekali v okviru Instituta »Jožef Stefan«. Tudi kasneje, pri potencialni pripravi in oblikovanju razpisne dokumentacije, Vam je omogočeno sodelovanje in posvet s strokovnjaki CTT.

Pred tem je med 10:00 in 11:20 organiziran info dan, predstavitve Obzorje Evropa: Širitev udeležbe in krepitev evropskega raziskovalnega prostora (ERA).

Program:

10:00 – 10:40  Širitev sodelovanja in spodbujanje odličnosti z vprašanji; mag. Tanja Vertelj, MIZŠ

10:40 – 11:20  Reforma in izboljšanje evropskega sistema raziskav in inovacij z vprašanji; Uršula Konečnik, MIZŠ

Predstavitev bo potekala preko povezave Zoom. Predstavitev MIZŠ organizira direktorjeva pisarna IJS. 

Še zadnji termin in tema naslednjih 1:1 sestankov in predstavitev Obzorje Evropa na katere vas bomo povabili: Hrana, biogospodarstvo, naravni viri, kmetijstvo in okolje (10.6.).